Copyright Parthenon Vzw 1958-2022
BE OUR GUEST

Activiteiten

Vrijdag 31 Maart 23 Prof de Cleene in Parthenon

Club open om 19.00 - We starten om 20.00

​In de lusthof van Venus. Afrodisiaca door de eeuwen en

culturen heen

De Cleene is geboren in Gent, in een middenstandsgezin. Hij volgde het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht en studeerde vervolgens aan de Rijksuniversiteit te Gent, waar hij koos voor de biologie (richting plantkundige wetenschappen). Hij bleef er heel zijn carrière verbonden als onderzoeker en docent. - Boeiende geschiedenis van afrodisiaca. - Met tal van klassieke liefdesrecepten. Van de oude Egyptenaren en Romeinen tot de moderne mens: de zoektocht naar meer verleiding, betere seksuele prestaties of meer liefdesgenot is van alle tijden en alle volkeren. Van kruidenmengsels en bezweringen tot koude baden en vossenstaarten. In de lusthof van Venus neemt Prof de Cleene je mee op reis door de wereld van afrodisiaca. Alles over de waarheden en onwaarheden van bizarre liefdesrecepten en de invloed van voedsel, edelstenen en dierensperma, -bloed, -eieren op je libido. Marcel De Cleene houdt zich als botanicus bezig met de rol van planten in rituelen en geneeskunst. In de lusthof van Venus is een boeiende samenvatting van de grote variatie aan afrodisiaca die verschillende culturen door de tijd heen gebruikten.
Leden 10 euro per persoon - Gasten 15 euro per persoon - Kassa 20 euro per persoon Inschrijven en storten voor 18 Maart 23 Parthenon BE84 2900 2354 5759
SERGE GAINSBOURG. MUZIKALE LEZING DOOR RUDOLF HECKE 16 SEPTEMBER 2023 In 2020 verscheen het derde deel van Rudolf Hecke’s trilogie over Serge Gainsbourg bij uitgeverij Epo. Na ‘Gainsbourg’ (2013), de eerste Nederlandstalige biografie over het fenomeen en ‘Parcours Gainsbourg’ (2017), een alternatieve reisroute doorheen Parijs en de Lage Landen aan de hand van Gainsbourg vervolledigt ‘Gainsbourg, tekst en uitleg’ de reeks. Een onthullend boek waarin Rudolf (inmiddels lid van ‘Fraternité 5bis’, als enige Vlaming van het selecte groepje dat Serge’s huis heeft mogen betreden) de geheimen onthult van Gainsbourgs songteksten.
Ter gelegenheid van die releases trekt Rudolfs met zijn unieke muzikale lezing over Serge Gainsbourg weer door Vlaanderen en Nederland. Rudolf is niet alleen een begenadigd schrijver maar ook een geboren verteller. De lezing is een lust voor oor en oog, een reis doorheen het turbulente leven en werk van een geniale sloeber waarbij illustere vrouwen zoals Brigitte Bardot, Jane Birkin, Juliette Gréco, Edith Pïaf, France Gall, Françoise Hardy, Catherine Deneuve, Isabelle Adjani en beroemde routegezellen als Johnny Hallyday, Yves Montand en Jacques Brel ook ter sprake komen.
Leden 15 euro per persoon - Gasten 25 euro per persoon - Kassa 30 euro per persoon Inschrijven en storten voor 10 September 23 Parthenon BE84 2900 2354 5759